© Mezopotamya TV 2023

Ali Koç aday olmayacak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu'nda olağan genel kurula ilişkin konuştu.

 Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilecek olan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda konuşan Başkan Ali Koç, " Haziran ayında gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulda aday olmayacağım" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkan adaylığı için imza toplayan tek ismin Sadettin Saran olduğunu ifade ederek, "Allah’ın izniyle inşallah haziran ayında yeni bir başkanımız ve yönetim kurulumuz olacak. Bu kararımın Fenerbahçe’nin hayrına olduğuna inanın. Biz bir an önce adayların çıkmasını istedik. Burada en önemli konu Fenerbahçe’nin menfaatleridir. Şampiyonluğa da koşarız, demokrasi şölenini de yaşatırız" dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlendi. Gündem konuşmalarının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu.

Futbol takımının durumu ve teknik heyetle ilgili değerlendirmelerde bularak sözlerine başlayan Başkan Koç, "Mücadele ettiğimiz her kulvarda, kuvvetli bir takım ruhu ile yolumuzda ilerliyoruz. İki tane istatistik vereceğim; 23. hafta itibarıyla 60 puanla kulüp tarihimizin en yüksek puanını yaşıyoruz. 23-24 sezonunda Avrupa’nın 5 büyük ligi olmak üzere 100 gole ulaşan ilk takım olmuşuz. Bunun gibi pek çok istatistik var. Hocamız İsmail kartal başta olmak üzere, teknik heyet ve futbolcularımıza sizler adına teşekkür ediyorum. İsmail hocamız 3. sezonunda, bu dönemde tam 103 maça çıkmış yakaladığı puan ortalaması 2.27. Bu işleri takip edenlerin, bu işleri takip edenlerin bu ortalamanın ne kadar yüksek olduğunu bilirler. Bu sezon özelinde ise puan ortalaması 2.33. Bu başarısı için de bu müthiş istatistiği için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bir beraberlikte bir mağlubiyette, ya da sıkışmış bir maçta camianın kırılganlığının hepimizi derinden etkiliyor; özellikle de futbolcularımızı. Tarihimizin en büyük puanını aldığımız sezonda böyle bir konuya değiniyorsam, böyle bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorsam bu 10 yılın gerginliği, baskısı ve kırılganlığın sonucu. Tüm camiamıza seslenmek istiyorum; şampiyonluklar zorlu ve uzun yollardır. Özellikle de söz konusu Fenerbahçe ise bu yollarda her şeyi yaşayacağız, üzüleceğiz, kırılacağız, yorulacağız, yıpranacağız, kızacağız, yeri geldiği zaman kaygılanacağız. Ancak ne olursa olsun, sezon sonuna kadar inanmaktan vazgeçmemeliyiz. Son dönemlerde Fenerbahçe’nin en büyük rakibi Fenerbahçe olmuştur. Özellikle maçlarımızın sıkıştığı zamanlarda takımımızın sizlere ihtiyacı var. Takımımız biraz düştüğü zaman ayağa kalkması için sizlere ihtiyacı var. Takımımıza güveniyoruz, inşallah yolun sonu şampiyonluk ve aydınlık olur. Bu akşam zorlu bir maça çıkıyoruz, burada da inşallah şans yanımızda olur, oyun gücümüzle bu maçtan da 3 puanla döneriz" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER